Specialiștii noștri vă stau la dispoziție, pentru orice problemă IT. Flexibilitate, Rapiditate și Încredere.

Despre CLOUD

Despre CLOUD

despre-cloud-image

Deja o solutie imposibil de ignorat in domeniul IT, Cloud Computing-ul permite companiilor sa-si externalizeze datele, posta electronica, fisierele precum si alte aplicatii catre platforme virtuale prin intermediul unor servere in retea care sunt accesibile oricand si de oriunde, atat timp cat exista o conexiune functionala la Internet.

Imaginati-va cloud-ul ca un depozit imens, unde fiecare poate sa-si depoziteze, pe termen nelimitat, orice doreste. Doar ca obiectele sunt inlocuite de documente, muzica sau poze. De fapt toate aceste fisiere nu ajung in nori ci in data centere care au cate hectare, iar unde racirea calculatoarelor se faca cu ajutorul raurilor.

Spre exemplu, facem cu telefonul mobil o poza. Fotografia ajunge la un centru de date. In cateva secunde ea poate fi vazuta pe tableta si pe laptop. Mailul, Facebook sau Twitter sunt servicii de cloud.

“Fie ca realizeaza sau nu, suntem conectati in permanenta la cloud computing. “, spune Daniel Rusen, product manager la Microsoft.

Oricine vrea sa foloseasca un serviciu Cloud, are la dispozitie o multitudine de servicii gratuite. Microsoft ofera prin Skydrive, 7 GB gratuit iar Google si Dropbox pana la 5 GB. Aproximativ 90% dintre romanii care folosesc internetul, folosesc servicii de stocare in cloud. Exista chiar si sisteme de operare care nu se folosesc de hard-diskul calculatorului.

La noi in tara, cloudul a devenit principala infrastructura de lucru pentru aproape o treime din companii.

Cat de sigur este cloudul? Foarte sigur, spun specialistii. Toate datele sunt criptate. Cel mai puternic cutremur ori cel mai napastuitor incendiu nu poate sa afecteze datele dumneavoastra.

“Practic datele sunt replicate pe alte masinarii, in alte centre de colocare.”

Pana in 2020, cloudul va ajuta companiile din intreaga lume sa economiseasca peste o mie de miliarde de euro.

SURSA: iLikeIT