Presă

Despre CLOUD


Deja o soluție imposibil de ignorat în domeniul IT, Cloud Computing-ul permite companiilor să-și externalizeze datele, poșta electronică, fișierele precum și alte aplicații către platforme virtuale prin intermediul unor servere în rețea care sunt accesibile oricând și de oriunde, atât timp cât există o conexiune funcțională la Internet.


Imaginați-vă Cloud-ul ca un depozit imens, unde fiecare poate să-și depoziteze, pe termen nelimitat, orice dorește. Doar că obiectele sunt înlocuite de documente, muzică sau poze. De fapt toate aceste fișiere nu ajung în nori ci în data centere care au hectare, iar unde răcirea calculatoarelor se face cu ajutorul râurilor.


Spre exemplu, facem cu telefonul mobil o poză. Fotografia ajunge la un centru de date. În câteva secunde ea poate fi vazută pe tabletă și pe laptop. Mailul, Facebook sau Twitter sunt servicii de Cloud.


“Fie că realizăm sau nu, suntem conectați în permanență la Cloud computing. “, spune Daniel Rusen, product manager la Microsoft.


Oricine vrea să folosească un serviciu Cloud, are la dispoziție o multitudine de servicii gratuite. Microsoft oferă prin Skydrive 7 GB gratuit, iar Google și Dropbox până la 5 GB. Aproximativ 90% dintre românii care folosesc internetul, folosesc servicii de stocare în Cloud. Există chiar și sisteme de operare care nu se folosesc de hard-diskul calculatorului.


La noi în țară, Cloudul a devenit principala infrastructură de lucru pentru aproape o treime din companii.


Cât de sigur este Cloudul? Foarte sigur, spun specialiștii. Toate datele sunt criptate. Cel mai puternic cutremur ori cel mai năpăstuitor incendiu nu poate să afecteze datele dumneavoastră.


“Practic datele sunt replicate pe alte mașinării, în alte centre de colocare.”


Cloudul a ajutat companiile din întreaga lume să economisească peste o mie de miliarde de euro.

Intră în legătură cu noi!

Putem să furnizăm soluții flexibile potrivite nevoilor de dezvoltare și scalare ale afacerii tale!